keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Mitä joululahjaksi taaperolle? 14 + 1 ideaa

Ihanaa, saako alkaa jo hyperventiloida? Joulu tulee! Terkkuja kaikille jouluheittereille. 
Aika hurjaa ajatella, että jo seuraavassa kuussa on jouluaatto. Samalla iskee toki myös pieni joulustressin poikanen. Mitä lahjaksi 2-vuotiaalle? Tässäpä muutama idea, käyttäen hyväksi meidän omaa parivuotiasta, rakasta riiviötämme. Voi toki olla, että lisään blogiin vielä myöhemmin lisää lahjavinkkejä, mutta tässä ideoita teille, jotka tahdotte aloittaa lahjasuunnitelmat hyvissä ajoin! Koskaan ei ole liian aikaista aloittaa, vai mitä? Höhöö.
Tarrakirja / Kärkkäinen Tarrat /Sinelli.fi
Tyttömme sai synttäreillään muutamia tarroja, ja liimaili niitä niin innoissaan erilaisiin papereihin,
että pohdimme tarrakirjan olevan hyvä ehdokas joululahjaksi. Söpöjä tarrojahan on maailma pullollaan, joten tämä äiti on kyllä aika innoissaan niitä etsimässä! Itsekin pienenä niitä rakastin.
Toki vaarana on tuttu juttu, nimittäin esimerkiksi sängyn tarroittuminen. 
Äidit, tiedätte varmaan mistä puhun.

Tätä ei varmaan tarvitse erikseen hirveästi selitellä. Meillä koko perhe rakastaa HopLopissa riehumista, juoksemista ja nauramista. Me vanhemmat varmaan melkein jopa enemmän, kuin
lapsi. Parasta paikassa on kyllä se, että vanhemmat eivät maksa mitään. Energiat mukavasti nolliin!
Lumilapio & lumikola / K-rauta Kirjat / CDON.COM & Adlibris

Talvella on mukavaa, jos on hieman jotain aktiviteetteja pulkkailun lisäksi. Muuten meno voi mennä vähän semmoiseksi pönöttämiseksi, ellei ole lumiukkoihin sopiva sää. Siispä lumikolaa käteen! Äänikirjat ovat meillä myös tosi suosittuja, kuten kyllä ihan kaikki kirjat aina on POP.

Nyt kehitykselle hyviä ovat värikirjat, vastakohdista kertovat, numerokirjat ja vaikkapa pottailukirjatkin. Tiedättehän, kakkajuttuja ja muuta mukavaa. Hahmoista lemppareita ovat mm. Pipsa Possu, Herra Hakkarainen, Muumit ja Puppe.

Mikrofoni / eurotoys.fi
Tyttö on alkanut laulella mielellään isänsä mikrofoniin ja tanssahtelee samalla. Tuleva muusikko? Ehkä siis aika hommata hänelle oma ja uusi, ennen kuin isän oma on ihan rikki kaikesta kuolasta..

Muovailuvaha / ptoys.fi Palapeli / muksumassi.fi
Meillä tosiaan muovaillaan nykyään päivittäin, joten lisää muovailuvahaa! Palapelit puolestaan kehittävät lapsia hurjasti ja edistyminenkin on helposti huomattavissa. Pienille on olemassa paljon sopivan helppoja ja söpöjä palapelejä, ja myös kestävää materiaalia olevia.
Muumitalo / Prisma.fi Sähköhammasharja / Verkkokauppa.com
Meillä asuu hirveän kova muumifani, joten ei siitä sen enempää. Nyt ikää on sen verran, että voisi kokeilla jotain hauskaa sähköhammasharjaakin, jospa hampaiden pesu olisi sitten hauskempaa? Tarjollahan on musiikkia soittavia ja jopa sellaisia, joihin ilmestyy kuvia.

Tehtäväkirja / Oppi & Ilo Kahvinkeitin / babyshop.com
Nämä pyyhittävät kirjat ovat mielestäni ihana juttu! Samat tehtävät voi tehdä useaan kertaan, eikä haittaa, vaikka tulisi virheitä! Näitä on monen ikäisille tarjolla, myös ihan pienillekin. Tyttö leikkii nyt, että blenderi on kahvinkeitin, joten voisi hankkia ihan "oikeankin" kahvinkeittimen leikkeihin. Kotileikit ovat IN ja varsinkin erilaiset kokkailut.
Hanskat / ratkiriemu.fi Huivi / H&M

..Koska talvella hanskoja ei voi mielestäni olla koskaan liikaa. Aina on jotkut märkinä! Meidän neidiltä puuttuu myös nyt neulehuivi, oikeastaan vaan semmoiseen kauppakäyttöön, eli jokin tuollainen ihana neuletuubi olisi hakusessa. Viime vuotinen alkaa olla ahdistavan pieni.


Kynät / mannertaidetarvikkeet.fi bObles / lastenturva.fi
 Piirtäminen on varmasti kaikista hauskaa (kunhan se tapahtuu paperille..), joten lisää taiteiluvälineitä olisi kiva hankkia meille. Arvostan myös suuresti leluja, jotka innostavat liikkumaan. Oli kyse sitten ihan vaan palloistakin, kaikki ne ovat hyväksi kehityksellekin.


16 kommenttia:

 1. Meillä jouluna 1v 2kk taapero ja lahjaideat hukassa. Aika harva näistäkin sopi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, hän vähän oienempi vielä kuin yli 2-vuotias. Mutta kehittävät lelut on aina hyviä ainakin! :) Pehmoisia torneja, palikoita ja semmoisia esimerkiksi.

   Poista
 2. Meille tulee myös pukille listaan tuo pyyhittävä tehtäväkirja :)

  VastaaPoista
 3. Lapio ja kola voiskin olla, mitä mummolta pyydetään, en ois varmaan keksinytkään. Itekin tykkään lahjoista, jotka aktivoi lasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy vain toivoa, että saatais kunnolla lunta ja vähän pysyvämmin :D

   Poista
 4. Kiva kiitos tästä! 😊👌 oon ollut vähän hukassa mitä vastailen sukulaisten kysymyksiin taaperon lahjoihin liittyen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän ajoissa, mutta meilläkin on jo alkanut kyselyt, joten tuli vähän funtsittua valmiiksi :)

   Poista
  2. Vähän ajoissa, mutta meilläkin on jo alkanut kyselyt, joten tuli vähän funtsittua valmiiksi :)

   Poista
 5. Paljon hyviä ideoita. Ihmeellisen selkeät ja hyvät kuvat sinulla aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaikka nämä tämän postauksen ovatkin nyt vain photoshopin tuotosta :D

   Poista
 6. Lahjojen miettiminen on kyllä aina iästä riippumatta hankalaa, oli sitten joulu tai synttärit. :) Itse ajattelin olla ostamatta mitään tänä jouluna, ihan vaan jo rahatilanteenkin takia.

  VastaaPoista
 7. Itse juuri ihan pienimpien lapsien lahjoja miettiessä on hankalinta, ei ole oikein kokemusta sen ikäisistä niin vaikea edes miettiä mitä voisi "tarvita".
  Yritän tosin vähän välttää joululahjojen ostamista, vaikka se hauskaa onkin. Ettei tulisi liikaa turhaa rojua muiden nurkkiin. Tässä oli mukana kivoja, simppeleitä vinkkejä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa kovasti! :)