lauantai 4. marraskuuta 2017

Joulukalenteri koko perheelle?

Nyt on "vasta" marraskuu, mutta kalentereiden suhteen ei ole lainkaan liian aikaista. Varsinkaan, jos aikoo suunnitella ja tehdä joulukalenterin itse. Muistanette ehkä viime joululta, kun tein sellaisen perinteisen "24 syytä, miksi rakastan sinua" -kalenterihommelin? Tällä kertaa ajattelin varioida tuota koko perheelle sopivaksi. Yhä on 24 lappusta, mutta nyt niissä kaikissa onkin jokaiselle päivällä jotain yhteistä tekemistä! Jouluista, tai ainakin talvista. Viimeksi tein laput purkkiin, mutta nyt ajattelin laittaa ne tuohon ihanan kimmeltävään laatikkoon, sinne mahtuukin vähän paremmin.

Pääpointtina on yhdessä tekeminen ja oleminen, koska jouluhan on yhdessä olon aikaa, ja toisten muistamista. Meillä kyllä tehdään juttuja yhdessä, mutta arjessa helposti unohtuu sellainen, että ihan koko perhe rauhoittuisi glögilasien äärelle askartelemaan ilman mitään kiirettä.
Asioiden ei tarvitse olla mitenkään erikoisia, meillä lukee yhdessä lappusessa pipareiden leivontaa ja toisessa pulkkamäkeä kaakaoiden kera. Voi toki olla, että lumisten asioiden kohdalla joudutaan hieman improamaan, mikäli lunta ei vain yksinkertaisesti ole ollenkaan. Muutama spessujuttukin meiltä kuitenkin löytyy, esimerkiksi Tampereen Tallipihalla vierailu, sielä täytyisi käydä ehdottomasti kahvilla ja nauttimassa esimerkiksi herkulliset leivokset!

Koska nyt laput laitoin tosiaan tuohon laatikkoon, voisi ideaa vielä kehittää siten, että sieltä voisi löytyä jotain muutakin jouluista? Olen kuullut, että joillain perheillä on olemassa ns. jouluboxi, jonka he ottavat esille joulukuussa. Sieltä sitten voidaan ottaa esille päivittäin jotain joulufiilistelyyn, kuten esimerkiksi jouluisiaelokuvia. Ei lainkaan hassumpi idea sekään. Siinä olisi hauska perinne.


Suositaanko teillä perinteisiä suklaakalentereita, vai teettekö jotain itse? Tytöllämme oli viimeksi Muumien ihana kirjajoulukalenteri, saa nähdä, hankimmeko nytkin vielä jotain laatikon lisäksi.

12 kommenttia:

 1. Aika paljon ollaan suosittu perinteistä joulukalenteria. Tämä on kyllä aika hauska idea ja tuo yhdessä tekeminen tekee tästä myös ihana jutun. Kiva idea ja kiitos sen jakamisesta :)

  VastaaPoista
 2. Hauska kalenteri, voisi toimia meilläkin. Lapset yleensä itse päättää minkä haluavat, on osa joululahjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmasti lapsista kiva päästä valitsemaan :)

   Poista
 3. Meidän tyttö on 2-vuotias, ei varmaan osteta joulukalenteria tai sitten joku kuvakalenteri vaan. :)

  Taru
  stuffabout.fitfashion.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin 2-vuotias typykkä, ja ei ainakaan suklaakalenteria varmaan hankita vielä, kun ei muutenkaan ostella hälle vielä karkkia :)

   Poista
 4. Suklaakalentereilla ollaan täällä menty :-D

  VastaaPoista
 5. Meillä on perinteenä vastaavanlainen kalenteri, tai ennemminkin "tonttujen laatikko". Laatikko on Ikeasta ostettu punainen lasten aarrearkku, jonne tontut tuovat yön aikana vinkin päivän puuhasta tai muun yllätyksen. Esim. piparipäivänä laatikosta löytyvät piparimuotit, Lucian päivänä kaulin (Lucia-pullat), kuusenhakupäivänä leikkisaha, koristelupäivänä koristeet kuuseen, parvekkeen jouluvalot sinä päivänä kun ne laitetaan. Osassa päivistä tulee olemaan ihan tavaraakin lapselle -> ensimmäisenä päivänä "oikea" joulukalenteri, jonain päivänä jouluaiheinen lasten elokuva, toisena päivänä joulukirja jne.
  Tässä on myös se hyvä puoli, että tekemisiä voi tarpeen ja menojen sekä sään mukaan sumplia/vaihtaa päiviä edellisenä iltana eli pipareita leivotaan sellaisena päivänä kun ulkona on kurja keli.

  VastaaPoista
 6. Me hommattiin maitoallergiselle tytölle vuosi sitten frozen askartelu kalenteri 😊 se oli kiva vaikka leimat meni hukkaan ennen kuin muste löytyi luukusta ja puuvärit oli ihan onnettomia 😅

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa kovasti! :)