tiistai 10. lokakuuta 2017

Uunitomaatti-pastasalaatti

Meillä on menossa toinen viikko lihattomina Jaseen kanssa ja pakko todeta, että fiilis on hyvä.
Kuten aikaisemmin mainitsin, emme varsinaisesti vietä "lihatonta lokakuuta", vaan se sattui
vain samaan saumaan, kuin halu vähän freessata ruokavaliotamme ainakin toistaiseksi.

Tänään vuorossa oli järkyttävän hyvä pastasalaatti. Ohje on alunperin "Nyt vegeillään" kirjasta,
mutta sitä tuli hieman muunnettua nopeampaan suuntaan, koska meillä sattui olemaan kaapissa
esimerkiksi valmista pestokastiketta vielä jäljellä. Itse tehtynä se olisi toki entistäkin parempaa.
Tämä pastasalaatti sopisi mielestäni täydellisesti juhliin, kylkeen hyvää valkkaria ja ystäviä. Nam!

Tarvitset

600g tomaatteja (mitä enemmän erilaisia, sen parempi)
2-3 valkosipulin kynttä pieneksi pilkottuna
oliiviöljyä
225g pastaa
suolaa
pippuria
rucolaa
pestokastiketta

Pilko tomaatit uunivuokaan, lisää muutama ruokalusikallinen öljyä, valkosipuli ja suola & pippuri.
Paistele uunissa 160'C noin 40 minuuttia, tai kunnes ovat kypsiä ja saaneet hitusen väriä.

Keitä tällä aikaa pasta, huuhtele kypsentämisen jälkeen kylmällä vedellä ja laita isoon salaattikulhoon. Sekoita joukkoon muutama ruokalusikallinen pestoa. Lisää sekaan myös valmiit tomaatit, ja uunivuuassa oleva neste. Sekoittele varovasti ja heittele myös rucola mukaan kulhoon.
Halutessasi voit vielä lisätä juustolastuja annoksiin.

Nauti, niin mekin tehtiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa kovasti! :)