maanantai 25. syyskuuta 2017

Itse tehdyt perunalastut

Netti on pullollaan erilaisia sipsiohjeita, hurjimpana ehkäpä mikrossa tehtävät perunalastut.
Meillä kuitenkin testattiin koko hommaa tänään aivan ensimmäistä kertaa (vasta nyt!), niimpä
tehtiin se tutun ja turvallisen uunin vuoksi. Tai turvallisen.. No, jos ei lasketa mukaan sitä, että
rakas lapsemme käy toisinaan vähän muokkaamassa uunin lämpötiloja. Mutta juu, noin muuten.

Yhteen settiin, eli yhteen pellilliseen meni noin 3 pientä perunaa. Perunat pestään huolellisesti
ja tämän jälkeen siivutetaan ohuiksi. Näppärä (ainoa minkä keksin tähän hätään) laite tähän on
juustohöylä. Monissa resepteissä myös neuvotaan käyttämään sitä, joten.. Ei se kyllä ihan hirveän näppärä ollut, mutta sopivan ohuita siivuja sillä silti sai aikaiseksi.

Siivuttamisen jälkeen voi hieman kuivailla perunoita ja laittaa ne kulhoon. Kulhoon lorauta öljyä vajaa ruokalusikallinen ja haluamasi mausteet. Meidän settiin lenteli paprikaa ja grillimaustetta, koska kaikki muu oli oikeastaan loppu. Sekoita settiä hyvin kulhossa.
Asettele peruna uunipellille ja katso, etteivät ne vain ole päällekäin. Paistele n. 150'c, kunnes 
ovat väriltään hieman ruskeahkoja ja rapsakoita. Aika varmasti hieman vaihtelee uunista
riippuen ja parhaaksi on kehuttu grillivastuta tähän hommaan. Meidän uunilla kesti
perustoiminnoilla n. 30-40 minuuttia. Varmasti nopeampiakin keinoja on. Mutta näin meillä.
 
Tuomioksi raadilta tuli, että olivat parempia, kuin kaupan omat. Jes. Ihan kiva piristys viikon
alkuun, vaikka periaatteessa herkut kuuluvatkin viikonlopuille.. Voishan nää toki tehdä vaikka muistakin juureksista! Ja öljy ei ole toki aivan pakollinen, kuten ei suolakaan..

Sitten vaan leffa pyörimään!

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa kovasti! :)