Kaksplus.fi

maanantai 26. joulukuuta 2016

Älä heitä jouluruokaa roskiin

On jo Tapaninpäivä, joulu alkaa valitettavasti jo livetä käsistämme, halusimme tai emme.
On aika tarkastella jääkaappiemme tilanteita ja tehdä inventaarioita. Vielä meillä ainakin
riittää jonkin verran jouluruokaa kaapissa, mutta Jasse esimerkiksi luovutti sen suhteen jo
eilen. Hän teki tortilloja! Olin hieman tällaisena joulufriikkinä kauhuissani, ja niimpä me
kyllä tytön kanssa vielä tyytyväisinä posket pullollaan mutustimme jouluruokia.

Tämän päivän jälkeen jopa minun täytynee kuitenkin alkaa antaa periksi, ja myöntää
arjen jälleen saapuvan. On aika hyvästellä laatikot ainakin hetkeksi. Pakkasestamme löytyy
kuitenkin vielä ainakin yksi porkkanalaatikko ja jääkaapista kinkkua. Mitä niistä sitten tekisi?
Ainakaan roskiin niitä ei tule heittää, sillä se olisi sama, kuin heittäisi rahansa suoraan avotuleen.


Tässäpä muutamia vinkkejä, mitä ainakin meillä aiotaan jouluruuista jalostaa.





SUKLAASTA

Hah, ihan kuin suklaata muka jäisi yli? No, mikäli näin hassusti kuitenkin pääsee
käymään, meilläkin jopa, niin sujautamme suklaat meheviin muffinseihin. Suklaasta
voi luonnollisesti mitä tahansa herkkuja, mutta voit myös sulattaa sen vaikkapa
tiikerikakun päälle. Vaihtoehtoja on niin paljon, että tuskin kaipaat vinkkejä erikseen.


PORKKANALAATIKOSTA

Porkkanalaatikosta teemme kasvispihvejä, mukaan voi laittaa kätevästi myös
rosollin jämät!

Kasvispihvit

200g porkkanalaatikkoa
50g Fetajuustoa (tai oman maun mukaan, myös muut juustot käyvät)
Rosollin jämät
1 muna
1 1/2 rkl perunajauhoja
2dl korppujauhoja
1 1/2 rkl sitruunamehua


Sekoita porkkanalaatikkoon rosolli ja fetajuusto. Lisää sitten
perunajauhot, sitruunamehu ja muna, sekoita. Muotoile pihvit
ja pyörittele ne yksitellen korppujauhoissa ja paista pihvit pannulla.
Lopputulos on rapeaa ja maistuvaa!


Muita jalostettavia porkkanalaatikosta ovat esimerkiksi;sosekeitto, sämpylät, rieskat ja blinit.


KINKUSTA

Kinkusta meillä aiotaan tehdä kinkkupiirakkaa. Simppeliä ja nopeaa, piirakat
ovat myös siitä käteviä, että niihinkin saa tungettua kaikkea mahdollista. Kaikki yli
jääneet juustot ovat piirakoissa loistavia. Monet tekevät myös kinkkupizzaa, tai pizzaa
ylipäätään. Me teimme pizzaa viime vuonna jämistä, joten nyt voisi olla piirakan vuoro.

Toki kinkusta riittää mahdollisesti moneenkin ruokaan, riippuen jämien määrästä.

Piirakan lisäksi hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi; kinkkurullat (varsinkin jos jäi myös lehtitaikinaa!), kinkkutortillat, salaatti, hernekeitto, kinkkukiusaus ja lämpimät voileivät.



























LANTTULAATIKOSTA

Lanttulaatikko on ehdoton suosikkini jouluruuista, NAM. Joten sinänsä meillä ei olisi ehkä edes
pakko jalostaa siitä erikseen mitään. Mutta ajattelin kuitenkin kokeilla siitä myös rieskoja.

Muita jalostettavia ovat mm. sosekeitto.


JUUSTOISTA

Meillä juustot hujahtavat muihin ruokiin, kuten sinne piirakkaan esimerkiksi.
Mutta paljon vaihtoehtoja on muitakin!

Voit esimerkiksi pakastaa ne raasteena, tai tehdä juustokeittoa.

Tekstin kuvat pixabaysta.

























HEDELMISTÄ

Vaikka tarkoituksenamme oli tehdä paljon hedelmäsaalattia, hedelmiä jäi siltikin yli.
Meiltä löytyy pakkasesta hieman vaniljajäätelöä, joten aiomme hieman karamellisoida niitä
ja nauttia jäätelön kanssa. Kylkeen luonnollisesti kuppi kuumaa kahvia, omnom!

Hedelmiä voi myös kuitenkin lisätä myös vaikkapa kanaruokiin. Entä oletko jo kokeillut laittaa vaikkapa banaania pizzaan? Ananashan sinne heitetään aivan ehdottomasti. Älä myöskään unohda lukuisia smoothieita!



Tapaninpäivä menee meillä näin ollen hieman ulkoillessa ja jalostellessa ruokia pakkaseen. Valmiita tuotoksia voit kurkkia meidän instagramistamme, löydätte meidät nimellä @yhtakuinkolme. Liity ihmeessä myös seuraajaksemme, ellet jo ole!


Mitä teillä tehdään jäljelle jääneistä jouluruuista?


- Jane

7 kommenttia:

  1. Just hyvä postaus!! Mutta ärsytti kuinka monesti käytit sanaa sujahti 😂😘

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua kun alkoikin itseäkin ärsyttää :D Täytyi yrittää muokata edes vähän.

      Poista
  2. Hei tosi hyvä postaus ja hyviä vinkkejä koska luonnollisesti jotain ruokaa jää aina joulun jälkeen yli ja sitten mietitään mitä niille tehdään!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti oli hyödyllisiä vinkkejä. Ite kaipaisin vielä jotain oikein spessuideaa! :D

      Poista
    2. Toivottavasti oli hyödyllisiä vinkkejä. Ite kaipaisin vielä jotain oikein spessuideaa! :D

      Poista
  3. Kiitos vinkeistä! Juuri mietin, mihin tungen lopun porkkanalaatikosta. Oisko ollut vinkkiä myös perunalaatikkoon? Ja siihen miten sitä suklaata jäisi yli... 😅

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa kovasti! :)