Kaksplus.fi

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Takkeja ja piirakkaa

Tämä viikko on ollut ihanan keväinen! Tuntuu, että virtaa olisi vaikka muille jakaa.
Ei siis ihme, että makuuhuoneemme on aivan hirveässä kaaoksessa. Aloin raivaamaan
niitä vaatekaappejamme. Jo pari päivää makuuhuoneessamme on saanut suunnistaa
kartan kanssa sänkyyn. Ympäriinsä löytyy pahvilaatikoita, jätesäkkejä, parittomia sukkia..
Mutta eiköhän se siitä pian kuriin ja järjestykseen saada.

Viime postauksessa mainitsin baseball-takista. Tadaa, tänään se oli tullut postilaatikkoomme!
Niin söpö, että sydänhän tässä melkein halkeaa.

Ällöttävän mätsäävä kolmen koplamme <3



Koska aurinko on valanut inspiraatiota yhteen jos toiseenkin prokkikseen, sain pitkästä aikaa
väsättyä kokoon piirakan, vuhuu! Alunperin innoituksen ks. reseptiin olen saanut ystävältäni
Timolta. Kiitokset vain hänelle, sillä tämä piirakka ei ole kuullut moitteita tähän päivään mennessä vielä kertaakaan?
Tai sitten kukaan ei ole vain kehdannut sanoa ääneen ja on syljeskellyt kohteliaasti servettiin luomukseni.
Uskallan myös väittää, että tämä on niin iisi luoda, että siihen pystyisi melkein silmät ummessa.
Sopii siis kaikille kaltaisilleni laiskimuksille!


                                              



                                              

  Iisi feta-pinaattipiirakka

  Tarvitset:

  Pohjaan

- 100- 150g voita, ripaus suolaa, 
0,5 dl vettä ja 4 dl vehnäjauhoja
                                                   
 Täytteeseen
- sipuli, valkosipulin kynsi, paprikaa, 
1prk ruohosipuli tuorejuustoa, 2 munaa, 
mausteita, 150g fetaa 
ja 150g pakaste pinaattia                                              
                                                  

Sekoita jauhot ja suola keskenään, nypi voi joukkoon ja lisää vesi. Muotoile massaksi
ja laita jääkaappiin n. 15 minuutiksi. Tämän jälkeen laitat taikinan voideltuun vuokaan
ja heität uuniin 10 minuutiksi.
Tällä aikaa voit tehdä täytteen.

Sekoita munat ja tuorejuusto keskenään. Lisää joukkoon myös mausteet.
Kuullota sipuli ja paprika.Sulata pinaatti esimerkiksi mikrossa ja valuta liika vesi pois.
Sekoita sipuli, paprika, pinaatti ja hienonnettu valkosipuli munaseokseen.
Murenna fetaa taikinan päälle ja lisää munaseos. Anna olla uunissa noin 40 minuuttia, 175 asteessa.















Tadaa! Sitten voitkin uskotella itsellesi, että nautit juuri terveellistä välipalaa. Tämä piirakka on
voi-määrien ja pinaattiensa kanssa kuin susi lampaan vaatteissa ;)



- Jane

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa kovasti! :)